- mazurek orzechowo-kokosowy
- mazurek kajmakowy
- mazurek pomarańczowy (wszystkie mazurki zdobione świątecznie)
- makowiec na kruchym spodzie (ciasto kruche, masa makowa z bakaliami, na wierzchu paseczki z kruchego ciasta)
- babę drożdżową luksusową (wysoka, ze skórką pomarańczową i rodzynkami, lukrowana lub polana czekoladą, zdobiona)
- babkę piaskową (waniliową lub waniliowo-czekoladową, lukrowaną lub polaną czekoladą, zdobioną świątecznie)
- małe babeczki "do koszyczka"
- keks
- seromak
- murzynek
- bakaliowiec (strucla drożdżowa wypełniona dużą ilością bakalii i orzechów)
- ciasteczka kruche i maślane, pięknie zdobione, jak na zdjęciach
- babeczki kruche z owocami i galaretką
- babeczki typu cupcakes z kremem - różne smaki
- ptysie i eklerki z bitą śmietaną lub kremem budyniowym
Zainteresowanych innymi wypiekami zachęcamy do kontaktu e-mail slodkiezacisze@wp.pl lub pod tel
1
|
sernik
|
Masa serowa z ok 1,80 kg twarogu na kruchym cieście czekoladowym lub
waniliowym
|
2
|
Śmietanowiec
|
Biszkopt z bitą śmietaną i galaretką z owocami
|
3
|
W-Z
|
Biszkopt czekoladowy z masą śmietankową i konfiturą
|
4
|
Orzechowiec
|
Ciasto delikatnie miodowe przekładane masą waniliową wykończone masą z
orzechów włoskich w miodzie
|
5
|
Miodownik
|
Ciasto miodowe przekładane masą z lekką nutą migdałową
|
6
|
Ambasador
|
Ciasto biszkoptowe przekładane dwiema masami z alkoholem:
masa z kakao,
rodzynkami i czekoladą
masa z orzechami i
ananasami
|
7
|
Piersi Murzynki
|
Ciasto kokosowo-makowo-biszkoptowe z kremem waniliowym i nasączanymi
alkoholem biszkoptami z polewą czekoladową
|
8
|
Jabłecznik / szarlotka
|
Jabłka na kruchym cieście
|
9
|
Cygańskie marzenie
|
Blat biszkoptowy i makowy przełożony masą czekoladową z alkoholem
|
10
|
Fale Dunaju
|
Ciasto czekoladowe, ciasto waniliowe z ćwiartkami jabłek i masą waniliową
|
11
|
Capuccino
|
Ciasto biszkoptowe z dwiema masami:
masa śmietankowa
budyniowa
lekka masa
capuccino
|
12
|
Tiramisu
|
Ciasto biszkoptowe z nutą kawową, nasączone likierem amaretto z masą z
bitej śmietany i mascarpone
|
13.
|
Pszczółka
|
Ciasto waniliowe i kokosowe z waniliowym kremem budyniowym
|
14.
|
Pavlova
|
Beza z bitą śmietaną i:
|
15.
|
Szarlotka z budyniem i bezą
|
Kruche ciasto z budyniem waniliowym, jabłkami i bezową czapą
|
16.
|
Ciasto drożdżowe
|
Ciasto drożdżowe z powidłami i dużą ilością kruszonki
|
17.
|
Pleśniak
|
Ciasto kruche z powidłami i bezową pianką
|
18.
|
Makowiec z jabłkami
|
Ciasto makowo-jabłkowe z polewą z gorzkiej czekolady
|
19.
|
Strucla makowa
|
Tradycyjny zwijany makowiec: ciasto drożdżowe z dużą ilością maku (mak
przygotowywany tradycyjnie, nie gotowa masa) i bakalii, z polewą czekoladową
lub lukrem
|
20.
|
Karpatka
|
Ciasto ptysiowe z kremem karpatkowym, posypane cukrem pudrem, opcjonalnie
polane niewielką ilością czekolady
|
Ciastka kruche. Do zjedzenia, na prezent, do ozdoby. Piękny, niedrogi drobiazg. Unikalny.
babka piaskowa polana białą czekoladą |
babeczka do koszyczka |
babeczka do koszyczka z opakowaniem |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz